MENÜ  

Tarihçe

1968: Bahri Yılmaz ve Necmettin Yılmaz kardeşler, Bayrampaşa’ya Yılmaz Çamaşır Yıkama Fabrikası’nı kurarlar. O dönem otel-motel-hastane-lokanta gibi iş yerlerinin çamaşırlarını yıkamaktır.

1972: Daha uygun şartlarda hizmet etmek amacıyla; tesis, Gaziosmanpaşa’ya taşınır. Firmanın ortakları; Bahri Yılmaz, Burhan Yılmaz ve Ali Haydar Yılmaz’dır.

1977: Eğitimini tamamlayan Ahmet Feyruz Yılmaz, Bahri Yılmaz’ın yerini alarak ortaklığa dahil olur.

1981: Konfeksiyon ihracatındaki artışla birlikte; tekstil yıkama, önem kazanmaya başlar. Öncüsü ise; Yılmaz Çamaşırdır. İlk müşteri Güneş Giyimdir ve Akar Boya’dan konfeksiyon ürünleri yıkanır.

1982: AKFIL tarafından Türkiye’de ilk kez İndigo Jean üretimi yapılır ve Blue-Jean yıkanmaya başlanır.

1983: Parça boyama için ilk çalışmalar yapılır; kot yıkamada, ağartma yöntemi kullanılmaya başlanır.

1984: Alp Giyim’in parça boyama işleri yapılır. 60 kg’lık 15 çamaşır yıkama makinesi, 3 kurutma makinesi ile yıkama ve boyama, beraber yürütülür. Bu yılda YILMAZ Tekstil Yıkama ve Boyama San. ve Tic. Ltd. Şti, Ahmet Feyruz, Ali Haydar ve İhsan YILMAZ tarafından kurulur. Aynı yıl bünyesine ilk kimya mühendisini dahil eder.

1985: Yılının Ocak ayında halen bugün bulunduğumuz Güneşli’deki fabrikanın arsası satın alınır. Gaziosmanpaşa’ya ikinci bir yıkama fabrikası açılır ve adı YILTEKS Yıkama San. ve Tic. Ltd. Şti. olur. Aynı kuruculara Mustafa YILMAZ da katılır. Aynı yıl, çamaşır işi tamamen bırakılır.

1986: YILTEKS, Nisan ayında Güneşli’deki arsa üzerinde küçük bir binaya taşınır. Kar yıkama yapılmaya başlandığı ilk senedir. Artan iş hacmi nedeni ile iş bölümü yapılır. Ahmet Feyruz YILMAZ makinelerin projesini bizzat kendisi tasarlayıp imalatını yaptırırken; Ali Haydar YILMAZ işletme sorumluluğunu üstlenir. Klasik çamaşır yıkama kazanlarından, boyahanede TMT tipi makinelerine geçiş yapılır. Daha büyük tamburlarla yıkama yapılmaya başlanılması ile YILTEKS, bu sektörde öncü olur. Artık ihracata çalışan firmalarla çalışmalar daha yoğun hale gelmiştir.

1989: İki firma YILTEKS adı atında birleşir. Teknolojik gelişme ve tecrübeli kimya mühendisleri ile piyasada çok önemli bir yere sahip olunur.

1990: 170 işçi ile 3 vardiya halinde çalışılır. YILTEKS kendi işletme şartları ve üretimine uygun makineleri, kendisi imal eder.

1991: Eski makine parkuru tamamen değiştirilir.

1996: Çorlu’da yeni bir tesisin temeli atılır.

1997: YILTEKS’te, Güneşli’deki fabrikamızda 10.000 m2 kapalı alan üzerinde 300 personel ile çalışılmaktadır. Yıkamada günde 60.000 parça, boyamada günde 10 ton kapasite ile Türkiye’nin, Avrupa’nın ve Amerika’nın önemli firmalarına hizmet verir hale gelinmiştir. Kendi ar-ge laboratuvarını kurmuş, kimyasal ve makine teknolojisini Avrupa ile aynı anda takip eder ve uygular hale gelmiştir. YILTEKS, kendi Konfeksiyon üretimini başlatmış, ihracat için tüm çalışmaları bitirmiştir.

1998: Çorlu tesisleri hizmete açılır. YILTEKS Konfeksiyon, kendi bünyesinde aylık 50.000 adet blue-Jean üretimi yapıp, Avrupa’ya ihraç eder hale gelmiştir. Kapasitesini aylık 150.000 adede arttıracak tüm planlamayı tamamlamıştır.

1999: Yılında tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin ihtiyacı olan yıkama ve boyama ünitelerini dizayn etmek ve üretmek amacıyla Yılmak Makine kuruldu.

2001: Müşteri memnuniyetini artırmak ve üretimin daha iyi takip edilebilmesi için Barkodlu Üretim Takip Sistemi’ne geçilmiştir.

2002: Yılında kurulan YILTEM konfeksiyon ile konfeksiyon sektöründe gücüne güç katmıştır, kısa zaman içinde aylık 250.000 parça üretim  kapasitesine ulaşmıştır. YILTEM konfeksiyon küçük adetli siparişlerle zaman içinde büyümüş; Türkiye’de bir organizasyon şirketinin de başarılı olabileceğini göstermiştir.

2007: Organik yıkama sertifikasının alınmıştır ve Vegidye boyama proseslerine start verilmiştir.

2009: Ülkemizin ve dünyanın artan su ihtiyacının sağlıklı ve hijyenik depolanabilmesi için YILSU Makina ile gücüne güç katmıştır.

2011: Bilgi altyapısı yeniden kurularak; iş süreçlerini tek bir sistemde birleştirmek için SAP ERP sistemine geçilmiştir.

2012: Yılı itibariyle yine dünyanın en önemli problemlerinden olan enerji tasarrufuna yönelik olarak da YILSU Makina izolasyon ve enerji tasarruf sektörüne girmiş bulunmaktadır.

2013: Düzce tesisleri hizmete açılır. YILTEM Konfeksiyon, kendi bünyesinde aylık 150.000 adet blue-Jean üretimi yapan kapasitesini aylık 250.000 adete arttıracak tüm planlamayı tamamlamıştır.